Попаднах на едно видео на Дерек Харт, което е доста интересно и според мен полезно. Поради тази причина реших да напиша статия, базирана на него. Той определя 4 типа мъже, но по-важното е, че ясно изброява характеристиките на всеки един – как се държи, как реагира и какво да очаквате от връзката си с него. След като ги видите събрани на едно място, ще ви е много лесно да разберете какъв тип е мъжът срещу вас и дали има смисъл да му отделяте от времето си.
Надявам се, че и вие ще я намерите за полезна 🙂

Във връзката, мъжът попада в една от следните четири категории: момче, играч, объркан мъж и добър мъж.

Момчето
 То ще бъде завинаги момче, независимо от възрастта –  порастването и съзряването за него ще са две много различни неща. Първото е неизбежно, но второто е въпрос на избор.
Момчето се слабо се интересува как се чувства жената до него. Той не се справя добре със съвместното съжителство, а и няма интерес да се научи.  Жената ще трябва взима всички важни решения, а той ще се интересува повече от това какви дрехи да облече днес.
Момчето си е момче, той ще разкаже всичко, което се случва във връзката ви на приятелите и познатите си и открито ще споделя интимните ви моменти.
Момчето се притеснява какво мисли майка му за него, независимо, че е време да се фокусира върху собственото си семейство.
Той не планира бъдещето и не желае да порасне, не разбира важността на това да поемеш отговорност. Когато жената до него е разстроена, той се ядосва, не знае как да я успокои, защото е все още дете.
Също така би предпочел да играе на компютърна игра, вместо да се занимава със семейството си.
Не можете да поставите двигател от мотопед в кола и да очаквате, че автомобилът ще се движи като останалите. Когато съзряла жена започне да се среща или се омъжи за момче, тя автоматично се вдетинява. От зряла жена се превръща в заядливо момиченце и приятелите й смятат, че се е побъркала.
Момчето лесно се плаши от позицията на жена си, статусът и приходът й. Той вярва, че заслужава уважение, защото се мисли за мъж, на база на възрастта си. Трудно е да комуникираш с него, защото обикновено смята, че е прав. Той е смята за изключителен и че прави услуга на жената, като се среща/жени за нея.

Играчът

По-добре сама, отколкото обвързана с играч. Независимо колко усилия полага жената, за да потръгнат отношенията с него, обикновено връзките завършват с разбито сърце. Той е умен, егоцентричен и спонтанен, обикновено не остава верен на една жена. Повечето дами са привлечени от играчите, защото те са много атрактивни и чаровни. В този тип има нещо необикновено, може да е богат, известен, висок, романтичен, талантлив, добър в леглото и да притежава много качества, които всяка жена търси в един мъж. Той ще се държи невероятно в началото и ще я накара да смята, че е най-голямата късметлийка на света. Ще каже точно това, което тя иска да чуе и ще покаже, точно това, което иска да види. Ще дава невероятни обещания, ще влезе в съзнанието й през сърцето в и ще започне да контролира мислите й. Няма да пожали средства и усилия, за да я вкара в леглото. И когато успее да го постигне, всичко ще се промени.
Цялото внимание, което жената е получавала от играча е временно. Първият проблем, с който ще се сблъска е, че думите и действията му е започнат да си противоречат. След това поведението му ще се промени драстично. Жената се започнете да се чуди какво прави грешно. Но не в нея е проблемът, а в него. Времето на играча е много ограничено, защото той се занимава с много жени, сред който да го разпредели.
Трудно е да се спечели играта срещу  играча. В сърцето на играча няма място за любов, той би се оженил за потенциална жертва, ако има някаква изгода и ще продължи игрите си и след брака. Той ще разказва невероятни истории за съпругата си, за да вкара друга жена в леглото си.

Обърканият мъж

Проблемът с объркания мъж е, че той не знае какво иска. Ако връзката е като врата и сте или вътре или вън, то обърканият мъж е с единия крак от една страна с другия от другата. Отстрани ще изглежда, че имате перфектната връзка, а вие самата няма да сте сигурна дали изобщо имате такава.
Обърканият мъж може да бъде добър, ще ви обича, ще бъде верен, ще ви даде каквото искате, ако реши да се обвърже, което се случва рядко. Често ще се оправдава и ще отлага стъпки във връзката ви, не защото е лош, а защото още мисли какво иска от живота.
Естествено, че не трябва да има прибързване в любовта, но трябва да правите разлика между търпение и игнориране. Вие можете да сте търпеливи към мъж, който знае какво иска и накъде отива в живота си. Да сте търпеливи към объркан мъж може да е доста рисковано и да се окаже тотална загуба на време. Когато на жената й омръзне и реши да си тръгне, обърканият мъж ще промени поведението си и ще започне да дава обещаия и срокове, само, за да я накара да чака още. Скоро след това, ще се върне към обичайното си поведение, а за жената чакането ще продължи.
Една от най-големите грешки е да се впуснете в сериозни отношения с някой, който не знае какво иска да се случи с живота му.


Добрият мъж

Най–големият подарък, който една жена може да получи. Той е пораснал, зрял мъж, който независимо от възрастта си е готов да се обвърже и да бъде верен на една жена. Той ще бъде отговорен,  ще ви обича и няма да имате съмнения. Той ще се интересува от вашите потребности и ще ви изслуша, когато нещо ви тревожи, ще ви обожава, подкрепя и ще вижда най-доброто у вас. Ще бъде последователен и неговите действия и думи ще съвпадат. Когато обещае нещо, ще го направи. Той ще бъде най-добрият ви приятел и няма да е необходимо да се молите или борите за вниманието му. Ще се смее и ще плаче с вас. Ще е фокусиран върху бъдещето ви. Ако възникне конфликт, ще ви изслуша с търпение, ако нещо в действията му ви е разстроило, ще се постарае да разбере защо.
Дори и да няма много, ще се радва да го сподели с вас. Повечето жени смятат, че да откриеш добър мъж е трудно, истината е, че те са милиони .

Къде ли са?

Ами е са точно там до момчето, играча и объркания мъж. Просто трябва да минете покрай тях, за да видите добрите момчета.Не можете да се омъжите за играч или момче и да очаквате да ви третира, като добър мъж.


Източник: видео на Дерек Харт

Facebook
Email

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

За автора
Еми Стоянова

Привет!
Казвам се Емилия и по стечение на обстоятелствата съм създател на този сайт и автор на „Както си го направиш – наръчник за първи срещи“. Казвам по стечение на обстоятелствата, защото вече подминах 30 години и съответно имам известен опит във връзките.

Последно от блога
Последвайте ме
Галерия