5ТЕ ПРАВИЛА НА ОПРА УИНФРИ ЗА ПО-ДОБЪР ЖИВОТ

Когато Опра Уинфри говори, светът слуша, защото е тя просперира непрекъснато и е толкова успешна, открита за живота си, които е бил изпълнен с борби и триумфи, че може да вдъхнови всеки. Борила се е  десетилетия наред с килограмите (което я е водело до депресия и проблеми с щитовидната жлеза), но в момента тя се чувства по-добре от всякога и е благодарна за всичко, което й се е случило.
„Трудно е да останем тъжни, ако се фокусирате върху това, което имаме, вместо върху това, което нямаме”, каза Опра пред Vogue още през август. Ето и каква е нейната философия за по-щастлив живот, изразена в 5 прости правила.

Балансът е ключът

Мога да ям всичко, което искам; Просто не мога да го ям едновременно – обясни Уинфри по време на откровеното интервю. „Това е и цялата философия на живота: можете да имате всичко, но не едновременно.

Сами поставете критериите си за красота

“За мен приключиха дните, в които исках да бъда слаба, за да се впиша в някакви критерии “, каза тя, след като свали излишните килограми, използвайки Weight Watchers.

Винаги отделяйте време за себе си

“Осигурявам си здравословна доза спокойствие и тишина поне веднъж (и когато има нужда, два пъти) на ден”, каза тя в пост в своя уебсайт, посветен на силата на Трансценденталната медитация. – 20 минути сутрин, 20 вечер.

Бъдете благодарни от момента, в който се събудите

“Никога не съм навивала аларми, не вярвам в тях”, разкрива тя в разказ за ежедневието си. “Те те тритесняват ! Просто си намислям час, в който да се събудя, обикновено между 6:02 и 6:20, защото кучетата са свикнали да излизат по това време. Първата ми мисъл сутринта е: – О, жива съм. Благодаря ти!’ “

Живейте само в настоящето

“Дишай. Остави зад гърба си. И си напомняй, че този момент е единственият, който имаш със сигурност”, каза тя, говорейки за тайните на успеха и щастието.

Източник: www.vouge.com

Facebook
Email

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

За автора
Еми Стоянова

Привет!
Казвам се Емилия и по стечение на обстоятелствата съм създател на този сайт и автор на „Както си го направиш – наръчник за първи срещи“. Казвам по стечение на обстоятелствата, защото вече подминах 30 години и съответно имам известен опит във връзките.

Последно от блога
Последвайте ме
Галерия