Новият начин за общуване

С напредването на технологиите много неща в животът ни се променят – като че ли те ни помагат да скъсяваме дистанции. Можем спокойно да се виждаме и чуваме с разни хора, дори да сме на хиляди километри разстояние. Да изпращаме съобщения, които пристигат на секундата и да получаваме отговор също толкова бързо. Стоейки вкъщи, имаме достъп до цялата информация на света, можем да си поръчваме почти всичко онлайн и т.н.
Но всичко това помага ли ни да срещнем подходящ партньор? Или пък ни пречи?
Зависи от гледната точка 🙂

Някои хора смятат, че след определена възраст е по-трудно да срещаме нови хора и технологиите пречат. Имаме постоянно работно място, определен кръг от приятели, чиито приятели също познаваме и някак няма къде и чрез кого да се запознаваме  с нови хора. А технологиите, с които можем да ограничим посещаването на различни места, поради онлайн достъпа ни до почти всичко, допълнително усложнява ситуацията.
Други обаче са в крак с технологиите и активно ги използват за срещи и общуване с нови хора. Приложенията и сайтовете за запознанства стават все повече и по-популярни. Може би най-актуалният в момента е Tinder, който е създаден по модела на Grindr.
Всички знаем с каква е била първоначалната цел на приложението  – one night stand. Да, в началото е използвано само с такава цел, да забавление за една вечер. Естествено, все още има хора, които го използват само за това, но има и много, които искат да намерят подходящ партньор и да имат връзка. В началото изобщо не го вярвах, но вече имам доста примери за двойки, „срещнали“ се в Tinder. И са щастливи.
Попитах един познат: „Като искаш връзка, защо използваш Tinder?“
И той ми отговори: „В офиса сме трима човека, само мъже. Ходя на тренировки, но като при всеки боен спорт, няма много жени. Познавам приятелите си от години, както и техните приятели и познати. В общи линии, няма къде да срещна нови хора. А да свалям момичета по заведенията – нямам нито желание, нито го намирам за успешно. “
Дали в съвременното ни забързано ежедневие, това не е новият начин да намерим нашия човек – онлайн? Може би да, може би трябва да еволюираме и в това отношение. И както вече пазаруваме и плащаме сметките си онлайн, също да търсим половинката си онлайн.
Освен Tinder, вече е популярно и приложението Bumble. То е за по-зрели хора, ако мога така да се изразя, и в него жената първа трябва да изпрати съобщение, за да се отвори чата.
В крайна сметка по традиционния начин или онлайн важното е да срещнем човека, с който да сме щастливи.


Facebook
Email

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

За автора
Еми Стоянова

Привет!
Казвам се Емилия и по стечение на обстоятелствата съм създател на този сайт и автор на „Както си го направиш – наръчник за първи срещи“. Казвам по стечение на обстоятелствата, защото вече подминах 30 години и съответно имам известен опит във връзките.

Последно от блога
Последвайте ме
Галерия