За мен

Привет!
Казвам се Емилия и по стечение на обстоятелствата съм създател на този сайт и автор на „Както си го направиш – наръчник за първи срещи“. Казвам по стечение на обстоятелствата, защото вече подминах 30 години и съответно имам известен опит във връзките.
Винаги съм се замисляла и съм наблюдавала доста внимателно поведението и на двата пола, не само на мъжете. Смятам, че до голяма степен съм видяла и научила важни за взаимоотношенията неща. Тук е моментът да споделя, че някои от тях съм научила от личен опит и то на принципа проба-грешка 🙂 В никакъв случай не съм била безупречна в любовта и връзките си, но смятам, че по-важно е човек да разбере защо нещо се е получило или се е провалило.
Много съм научила и от приятелите си, които от години ме използват за персонален консултант и съветник по любовни въпроси. Разнищвайки с тях ситуации, поведение и действия на противоположния пол, установих нещо доста интересно.
Въпреки, че всички имаме различен характер и индивидуалност, в любовта действаме еднакво, като по шаблон. Това, което изненадваше и самата мен е, че можех да дам съвет или мнение, което се оказваше толкова правилно, че все едно предвиждах какво ще направи „обектът“, за който ми се говори, без да съм го виждала лично. Но.. в никакъв случай нямам ясновидски умения, просто явно има някои универсални за повечето хора, реакции и действия.
Смятам, че отношенията между мъжете и жените са доста сложни и се надявам, че с наръчника и сайта, в които споделям опита си, ще успея да внеса поне малко яснота. Ако не, да ви дам теми, над които да размишлявате 🙂