Съществува ли идеалната връзка?

Идеалната връзка, ах тази идеална връзка, съществува ли тя или не?
Защо в началото всичко е толкова невероятно, емоционално и вълнуващо, а след това започват да се появяват търкания?
Първо, в началото и двете страни се стараят да се представят в най-добрата си възможна светлина, за да впечатлят другия (което е абсолютно нормално). Второ, мозъкът ни също играе игри и произвежда свръх дози хормон на щастие, които реално ни пречи да забелязваме лошите черти в човекът срещу нас.


След като мине време и първоначалната еуфория намалее, идва момента в който изтрезняваме и започваме да забелязваме всички малки недостатъчета. Не само ги забелязваме, но и да ни дразнят. Нищо ново под слънцето, нали?
Тук идва един доста важен момент! Трябва задължително да си зададете следния въпрос: Мога ли да живея с недостатъците на този човек? Всеки човек има различни възприятия, възпитание и ценности, чрез които  оценява този отсреща.
Затова, мили дами, замислете се много внимателно дали можете да приемете недостатъците на мъжа, с които стартирате отношения. Тук трябва да имате предвид нещо важно, приемане не означава преглъщане и скришно себеизмъчване. Приемане означава, че дразнещото му на моменти поведение или навици не ви напряга, натоварва или тормози постоянно и силно.
Например, ако вие искате да имате семейство и деца (независимо дали в близко или далечно бъдеще), а мъжът срещу вас ви каже, че никога не иска да има деца – това е проблем и то не малък. Това е фрапантно, и според мен непреодолимо различие, което рано или късно ще унищожи отношенията ви.
Но ако той изстисква пастата за зъби от едната страна, или оставя капака на тоалетната вдигнат, това не е повод за голяма драма. Определено е нещо, което можете да преживеете и ако не се съсредоточавате, в един момент ще спре да ви прави каквото и да е впечатление. Знам, че примерите са черно бели, но искам да насоча вниманието ви върху това, че нито трябва да правите постоянни компромиси със себе си (ще разберете защо, когато прочетете за баланса), нито трябва да издребнявате. Много внимавайте, защото като жени понякога се отплесваме, замечтаваме се в романтичните новели и започваме да изискваме прекалено много от партньора си. В тази глава явно ми е тръгнало на народни мъдрости, така че не забравяйте, че където има огнище, има и дим. Няма как никога да не се карате и да не спорите. Все пак сте различни хора, с различно мнение.
Отново ще се върна на въпроса, който трябва да си зададете, защото е много важен: Мога ли да живея с недостатъците на този човек?
Ако отговорът е НЕ, то няма защо да си губите времето и да заблуждавате и тормозите себе си и него. Просто приключете!
Ако отговорът е ДА! Честито! Има голяма вероятност да сте стартирали идеалната връзка!
Да, идеалната връзка съществува! Идеални хора няма, но идеални връзки да! Ако нямате крайни различия, имате  еднакви интереси и можете да приемате недостатъците си, без да правите тежки компромиси със себе си, значи сте се качили в правилния влак и сте готови за вълнуващо пътешествие 🙂

Пожелавам ви цветен и емоционален ден!

Еми С.

Facebook
Email

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

За автора
Еми Стоянова

Привет!
Казвам се Емилия и по стечение на обстоятелствата съм създател на този сайт и автор на „Както си го направиш – наръчник за първи срещи“. Казвам по стечение на обстоятелствата, защото вече подминах 30 години и съответно имам известен опит във връзките.

Последно от блога
Последвайте ме
Галерия