3 важни неща, които да не забравяме, когато започваме нова връзка

Започването на нова връзка е вълнуващо приключение.

Запознавате се с нов човек, откривате взаимни интереси и се опитвате да се преставите в най-добрата си светлина, така че той да ви хареса.

В опитите да изглеждаме по-привлекателни и желани за другия човек, ние променяме поведението си, за да отговаряме на типа човек, който смятаме, че той ще хареса.

Tова може да изглежда като добър план, чрез който да запазите интереса му, но дългосрочно няма да даде добър резултат.
По-добре е някой да ви обича, заради това, което сте, защото не можете да се преструвате вечно, така, че е бъдете максимално естествени самото начало.
Истината винаги излиза наяве – ето защо е важно да запазите самоличността си във всяка нова връзка, така че партньорът ви да може наистина да ви опознае, вместо ваша версията, която мислите, че той би харесвал повече.

Ето 3 начина да запазите самоличността си в нова връзка:

Всичко е наред, дори и не винаги да харесвате едни и същи неща.

Един от начините да компрометираме нашата идентичност е да се преструваме, че харесваме всичко, което харесва нашият партньор. Опитвайки нови неща, можете да откриете такива, които ви допадат естествено, но е възможно и да не ви харесват. Така, че най-добре бъдете искрени. Абсолютно нормално е да имате различни вкусове. Например, не е необходимо да харесвате един и същи ресторант.

Дръжте на приятелите си

Колкото и  да ви се иска да прекарате цялото си време с новия си партньор, не трябва да пренебрегвате съществуващите ви взаимоотношения с хората около вас.  Важно е да отделяте време за приятелите и семейството си. Само за тях, а не да взимате новата си тръпка с вас навсякъде. Нормално е, когато вече не сте сама, това да се отрази на честотата на срещи с приятели и познати. Вече няма да прекарвате толкова време заедно, колкото преди, защото ще включите още един човек в програмата си. Но все пак не забравяйте, че е важно да обръщате внимание на семейството и близките си, които ви обичат и се радват на компанията ви.
Не ги зарязвайте.

Не изоставяйте целите си

Както всеки човек и вие имате цели и стремежи в живота си и е много важно да се придържате към тях. Вярно е, че с времето някои се променят, някои отпадат, а други добявяте на тяхно място, но основните се запазват. Не трябва да жертвате, това което сте постигнали и за което сте се борили, заради някой. Добрият партньор ще ви подкрепи и ще ви помогне да постигнете, това което искате. Естествено, че ще се наложи да изоставите някои ергенски цели, но не трябва да се отказвате от истински важните за вас.
Например, ако вие искате деца някой ден, а партньора ви не, не се отказвайте от тази мечта заради него.
Връзката се нуждае от компромиси, но не и когато са за сметка на вашето щастие.

Вашата идентичност ви прави толкова уникални. Не можете да изоставите всичко, само защото сте започнали връзка. Новият ви партньор трябва да ви харесва такава, каквато сте, в противен случай нещата няма да свършат добре.Вашата идентичност ви прави толкова уникални. Не можете да изоставите всичко, само защото сте започнали връзка. Новият ви партньор трябва да ви харесва такава, каквато сте, в противен случай нещата няма да свършат добре.

Източник: powerfulmind.co �

Facebook
Email

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

За автора
Еми Стоянова

Привет!
Казвам се Емилия и по стечение на обстоятелствата съм създател на този сайт и автор на „Както си го направиш – наръчник за първи срещи“. Казвам по стечение на обстоятелствата, защото вече подминах 30 години и съответно имам известен опит във връзките.

Последно от блога
Последвайте ме
Галерия