Понякога човек не може да си даде реална представа дали е с грешния партньор или не. Връзките ни могат да ни заблудят. Заблудите могат да дойдат най-често от самите нас. Хората са склонни да се самозалъгват и да слагат розови очила, които им пречат да видят точно собствените си чувства, да разберат как усещат себе си във връзката, какво ги кара да мислят.

Ако от известно време усещате, че не се чувствате добре, но не можете да определите защо, може да е защото сте с грешния човек без да си давате сметка.

Кои са признаците за това?

Самочувствието ви е наранено

Ако си дадете сметка, че се чувствате по-зле, когато сте покрай партньора си, то определено причината за това е в него. Изпитвате терзания за мнението му, нямате нужното самочувствие да изявите себе си, страхувате се да не ви накара да се почувствате зле с някой коментар – всичко това означава, че не сте с правилния човек.

Точният за вас партньор никога не би ви накарал да се чувствате зле, сякаш сте ударили дъното. Пълноценната връзка трябва да ви кара да се чувствате реещи се в облаците, а не със смазано и наранено себеусещане.

Не сте себе си

Дайте си сметка дали се налага да се преструвате в компанията на партньора си. Много е важно да се държите естествено, да не играете роли, да не се страхувате да изразите себе си по най-нормалния за вас начин в негово присъствие. Преструвките са характерни само за началото на връзката, когато играта е взаимна, за да се завладеете един друг.

След това обаче да не бъдеш себе си във връзката е пагубно. Това говори, че не сте с подходящия за вас партньор, който да ви кара да летите, а по-скоро ви кара да страдате и да се мъчите да му се харесате, играейки чужда роля.

Не се чувствате в безопасност

Една жена трябва да се чувства защитена и в безопасност във връзката, както физически, така и емоционално. Ако сте непрекъснато на тръни, не знаете дали да имате доверие, дали можете да разчитате на партньора си, той не е за вас.

Обградете се с хора, на които можете да разчитате и които ви ценят. Само истински ценящият партньор кара половинката си да се чувства защитена, в безопасност.

Мислите за някой друг

Ако се улавяте как мечтаете, копнеете за някого, който да ви дава всичко онова, което ви липсва, значи наистина не сте с правилния човек. Дори да мислите, че по-добра партия от него не бихте могли да откриете, явно той не е за вас. Когато човек е с правилния партньор, той просто изключва съзнанието си за околните, дори за онези, които съществуват само като идеален образ в представите му.

[the_ad id=”1040″]

Източник: https://www.az-jenata.bg/

Facebook
Email

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

За автора
Еми Стоянова

Привет!
Казвам се Емилия и по стечение на обстоятелствата съм създател на този сайт и автор на „Както си го направиш – наръчник за първи срещи“. Казвам по стечение на обстоятелствата, защото вече подминах 30 години и съответно имам известен опит във връзките.

Последно от блога
Последвайте ме
Галерия