Любовта като изгодна бизнес сделка! Може да звучи цинично на първо четене, но ако се замислите ще разберете, че е точно така. И така трябва да бъде.

Представете си, че в любовния бизнес разменната монета не са пари, а чувства и емоции. Давате и получавате… перфектният баланс, съответно добра сделка.
Но не винаги се получава така. Познавам доста хора (предимно дами), които се раздават, не на 100, а на 200% за партньора си. След известно време при по-голяма част от тях се получи следното:
На първо място, успяха да разглезят половинката до толкова, че жестовете и усилията им не се забелязваха, а се приемаха като нещо нормално (да не кажа задължително). В следствие, на което започваха да трупат негативни емоции, защото се чувстват недооценена и ги насочват към мъжа до себе си. Мъжът до тях им се струваше все  по-неблагодарен, защото не уважава положеното старание.
Общото между любовта и бизнес сделката е, че ако отидете в магазина, за да си купите златна гривна за 1000 лева и когато се приберете вкъщи установите, че са ви пробутали тенеке, ще се ядосате. Същото е  в отношенията, ако харчите емоциите си, а не получавате нищо в замяна, в даден момент ще се почувствате измамени. Най-лошото е, че това се случва несъзнателно. Да, вашият партньор не ви кара да правите „чудеса от храброст“ за него или изненади всеки ден, и вие го знаете много добре. Въпреки, че всичко, което сте направили е доброволно, дисбалансът ще ви дразни! Аз правя толкова за него, а той за мен – нищо!

Всичко това е напълно излишно, ако питате мен, затова просто не го допускайте. Не се изхвърляйте с огромни жестове, ако той не го прави. Не забравяйте, че вътрешното ви спокойствие е на първо място, а балансът в отношенията го поддържа 🙂

Facebook
Email

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

За автора
Еми Стоянова

Привет!
Казвам се Емилия и по стечение на обстоятелствата съм създател на този сайт и автор на „Както си го направиш – наръчник за първи срещи“. Казвам по стечение на обстоятелствата, защото вече подминах 30 години и съответно имам известен опит във връзките.

Последно от блога
Последвайте ме
Галерия