9 ПРЕДУПРЕДИТЕЛНИ ФЛАГА НА ПЪРВА СРЕЩА

Има връзки, които не вървят и такива, които процъфтяват. А знаете ли, че това може да се разбере още по-време на първите срещи? Егоизмът, скъперничеството, несигурността и негативизмът, не могат да се прикриват за дълго.

Бъдете на щрек за тези, ако забележите някои от по-долу изброените реакции в човекът срещу вас:

Говори много повече, отколкото слуша

Някои хора говорят прекалено много, когато са притеснени, въпреки това, ако мъжът срещу вас води дълги монолози, това не е добър знак. Това подсказва, че е егоцентричен или дори нарцистичен и е малко вероятно да ви приоритизира, ако започнете връзка. Бъдете особено предпазливи, ако говори за това колко прекрасен е самият той, за свои минали постижения и колко много го оценяват всички, които го познават.

Говори за предишните си партньорки

Освен в кратко споменаване, бившите му партньори не би трябвало да присъстват в разговор с вас. Ако забележите, че историите за „бившата“, са повече от една, значи нещо не е съвсем наред. Следователно може той да не се е отърсил емоционално от предходната си връзка, а това винаги води до проблеми. Освен това, да ви използват за терапевт по време на среща, показва липса на маниери при етикета на общуване в такава ситуация.

Изискват специално отношние

Бъдете внимателни за тази проява на егоизъм. Например, ако той прави живота на сервитьора черен, изисква ястие, което не е в менюто или нещо подобно. Имайте предвид, че най-вроятно е човек, който смята, че всички останали трябва да се погрижат за всяка негова прищявкакоето не го прави добър избор за партньор.

Усещате, че вниманието му не е насочено изцяло към вас

Ако усетите, че той проверява други хора в телефона си, разсеян е и когато зададете въпрос му трябва време, за да ви отговори, защото се е отнесъл, това не е добър сигнал. Не се виждайте с него отново; имате нужда от някой, който иска активно да ви опознае.

Оплакват се от работата си, от семейството, от приятелите и въобще от живота

Вашето време е прекалено ценно, за да го губите с някой, който обича да се оплаква при всяка възможност. Не срещайте с негативни хора. Те рядко се променят и те ще ви влачат с тях. Един ден те ще се оплакват от вас.

Постоянно ви пита дали си изкарвате добре

Някой, който постоянно ви залива с въпроси като „Забавляваш ли се?“ Или „Приятно ли ти е?“ е несигурен, контролиращ или и двете. Което и от двете да е, не е черта, която да искате партньора ви да притежава.

Кани ви на среща и настоява да си разделите сметка до стотинка

Общоприето правило е, че този, който кани някого на среща, трябва да предложи да плати. Ие можете да изберете дали да приемете или да си платите сама, естествено. Но някой, който иска да изчислите колко точно е вашата сметка, определено е стиснат.

Той прави генерални заключения за определени групи хора

Ако използва фрази като „Е, жените са…” или „Всички млади хора правят…”, това показва, че той гледа на хората си като на стереотипи, а не на индивиди. Това е лош знак, защото някой, който поставя етикети на цели групи, вероятно не е състрадателен или отворен. Той няма да иска да ви опознае като човек; ще реит в коя група се вписвате и съответно ще преценява на база това.

Изказва обидни твърдения, маскирани като „шеги“

Всеки има своя собствена представа за това, какво е смешно, а някои от нас се радват на черен хумор. Въпреки това, ако мъжът, скойто сте на среща споделя обидни възгледи под прикритието на шега, особено ако ви каже да не бъдете толкова чувствителни, когато ви е разстроил, е време да прекратите контакт с него. Този тип човек ще пренебрегне вашите чувства в евентуална връзка и ако продължите да се срещате, ще бъдете нещастни.

Трябва ли да дадете втори шанс?

Първите срещи са вълнуващи и някои хора се държат малко странно, защото се притесняват. Но ако забележите някои от гореспоменатите реакции, но въпреки това ви е забавно с този човек, може да дадете още един шанс. От друга страна, инстинктът обикновено не лъже. Не забравяйте, че ако някой ви кара да се чувствате неудобно, не му дължите нищо.

Поставете вашето щастие на първо място!

Източник: powerfulmind.co

Facebook
Email

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

За автора
Еми Стоянова

Привет!
Казвам се Емилия и по стечение на обстоятелствата съм създател на този сайт и автор на „Както си го направиш – наръчник за първи срещи“. Казвам по стечение на обстоятелствата, защото вече подминах 30 години и съответно имам известен опит във връзките.

Последно от блога
Последвайте ме
Галерия