8 трика, с които да преодолеем раздяла

Независимо колко раздели сте преживели или колко нещастна е била една връзка, прекратяването й винаги е изживяване на загуба.
За щастие, вече има изпитани техники, които ще ви помогнат лесно да продължите напред.
Ето ви 8 неща, които да направите, за да сте отново себе си

Дайте си 48 часа, в който да тъгувате – след това започнете да правите нови планове

Напълно нормално е да се чувствате нещастни, когато се разделите с партньора си. Нормално е и да искате да плачете, да сте далече от целия свят, да не излизате и да не се виждате с никого….да тънете в мизерия. И в това няма нищо лошо – ако е за малко.
Не е здравословно да се проточва за повече от няколко дни. След това започнете да планирате дейности и социални събития, които ще ви разсеят. Помислете какво искате от бъдещето. Излизайте от вкъщи всеки ден и се срещайте с приятели поне два пъти седмично, ако е възможно.

Прекратете всякакъв контакт

Освен ако нямате деца или общ бизнес, прекратете всякакъв контакт. Въпреки че и в такава ситуация, много хора използват адвокати или посредници, защото няма никаква причина да поддържате отношения с бившия си.
Дори и да се опитвате да се заблудите, че може да бъдете приятели, на практика това почти никога не работи.
Изтрийте номерата му, блокирайте го във всички социални мрежи, задайте филтри на пощата си, да препраща съобщенията от него директно в „спам“. Не питайте близките и приятелите си как е той, защото това само ще навреди на възстановяването ви.

Приемете, че не винаги разделите са логични

Нормално е да си задавате въпроса „Защо?“ след раздяла. Например, може да се опитвате да откриете отговор на въпроса защо вашият бивш е престанал да ви обича или защо е изневерил. Проблемът е, че никога няма да можете да разберете какво е мислил бившият ви или защо е действал така. Като се има предвид, че толкова много хора всъщност не разбират собственото си поведение, вашият бивш не би могъл да ви даде отговори.
Един от най-ценните житейски уроци е, че логичните раздели са по-скоро изключение, отколкото правило.

Приберете всички спомени

Съберете всички картички, дрънкулки и други подаръци от бившия, сложете ги в кутия, облепете я хубаво с тиксо и я приберете в най-далечния край на килера/дрешника. Спомените са важна част от живота на всеки, така че не е необходимо да ги изхвърляте. Но все пак най-добрият вариант е те да стоят скрити, докато напълно не се отърсите от раздялата. А това може да отнеме време, ако връзката е била дългогодишна.

Използвайте визуализации

Когато страдате заради раздяла е много трудно да си представите, че един ден отново ще обичате някого и ще се чувствате щастливи. Използвайте въображението си, визуализацията е добър начин да си върнете оптимизма. Отделяйте поне 5 минути на ден за това упражнение. Намерете си тихо и спокойно място, затворете очи и си представете, че се чувствате спокойни и удовлетворени. Отделете време и бъдете максимално подробни – как се разхождате с усмивка, правите неща, които ви доставят удоволствие, какво искате да постигнете и т.н. Представете си целия си свят цветен и сигурен.

Направете списък с всички неща, които бившият ви е правил и са ви дразнили, запишете и причините, поради които е по-добре да сте разделени

Никой не е съвършен. Дори и бившия ви да е бил добър човек, със сигурност е имал навици/поведение, които са ви изнервяли. Запомнете, ако беше „единственият“, връзката ви нямаше да приключи. Запишете в списъка последните негативни спомени и най-дразнещите му навици. Когато започне да ви липсва, прочетете го.

Напомняйте си плюсовете да сте необвързани

Да сте в щастлива връзка е също толкова хубаво, колкото да сте сама. Направете списък, с прекрасните неща, които свободата ви носи, можете да намерите добри идеи в „12 плюса, на това да си необвързана“.

Обновете ежедневните си навици

Раздялата е добър повод да премислите ежедневните си дейности. Например отидете на по-различна тренировка, премахнете нещо вредно, променете прическата си, пребоядисайте спалнята.

Тези съвети, ще ви помогнат да преодолеете раздялата по-бързо и винаги помнете „никой не е умрял от любов“  и това ще мине 🙂

Източник: powerfulmind.co

[the_ad id=“1040″]

Facebook
Email

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

За автора
Еми Стоянова

Привет!
Казвам се Емилия и по стечение на обстоятелствата съм създател на този сайт и автор на „Както си го направиш – наръчник за първи срещи“. Казвам по стечение на обстоятелствата, защото вече подминах 30 години и съответно имам известен опит във връзките.

Последно от блога
Последвайте ме
Галерия