Разкрийте намеренията му: иска ли обвързване или е разбивач на сърца

Да можем да разберем какво искат мъжете е много важно, защото по този начин ще различаваме тези, които не искат обвързване и могат да ни разочароват. Това ще ни доближи до създаването на желаната връзка. Освен това е ключ за собственото ни самочувствие и щастие, когато се научим да забелязваме и разбираме мъжките поведенчески модели, ще можем да се различаваме мъжете, който само играят игри, което ще премахне едно неприятно последствие след разпаднала се връзка „какво не направих правилно“.

Разбирайки по-добре мъжете, с които се срещаме, можем да избегнем мисли като „Трябваше да му кажа колко много ми хареса концерта, който той избра и че ще се радвам да отида отново! Затова не ми пише.  , „Бедрата ми са толкова големи и носех тази прилепнала рокля. Това го е отблъснало! “ „Той се отдръпна, защото съм… (стара, нуждаеща се, успешна, имам деца, дебела съм.“ (Попълнете празното.) Когато не разбираме съзнанието на партньора си и нещата не се получават, е много лесно да влезте в отрицателно самообвинение: „Нещата не се получиха заради нещо, което казах или направих, или, което не казах или направих.“
Разбирането на мъжете ще ни освободи от тези негативни мисли и ще погледнем обективно „Не става въпрос само за мен, а за него и неговите проблеми.”

Разбиране на мъжете: Учете се като антрополог

За да придобием такава емоционална свобода при срещите е важно да бъдем като антрополог в света на мъжете – да ги изучим и да разбираме тяхното поведение. Също така трябва да спрем да правим преценка за това какъв трябва да бъде той. Понякога очакваме много от мъжете повлияни от приказки, романтични филми и медиите: съвършеният принц, който чакаме да дойде и да ни отведе във вълшебното царство на любовта. Но в реалният живот не е точно такъв. Няма перфектни мъже. Разбира се, трябва да обърнем внимание и на себе си и нашите собствени модели за самосаботиране на запознанства и как да ги преодолеем. Разбирането на себе си е от решаващо значение успеха ни в любовта. Но освен това, искам да получим значението на разбирането на мъжете.

Понякога един мъж е толкова увлечен в игрите си с жените, че действа по един и същи начин с всички. Той използва един поведенчески цикъл и дори не го осъзнава. Ако той е в такова състояние в момента, няма какво да направите, за да го промените. Няма смисъл дори да се захващате.

Разбиране на мъжете: на какво да обърнете внимание?

Ето девет ключови въпроса, за да си зададете пътя към разбирането на мъжете:

  1. Как говори за истинската любов като цяло? Ако е негативен и песимист, това не е добре.
  2. Как говори за предишните си връзки? Четете между редовете. Изпитва ли много негативизъм към бившите си? Споменава ли, че може и той да е допуснал грешки във предишната си връзката? Дори и да се е занимавал с абсолютна откачалка, има вероятност той да не е перфектен. Но ако той изцяло обвинява бившата си, може да е нарцисист, който да разбие сърцето ви.
  3. Как той говори за собственото си бъдеще по отношение на дългосрочна връзка или брака? Споменава ли изобщо нещо по въпроса? Ако не, това може да е признак за нежелание да се обвърже.
  4. Как говори за другите двойки? Ако негов приятел ще се жени, циничен ли е? Описва ли женените си приятели като оковани по някакъв начин? Това също са признаци за евентуален проблем.
  5. Ако споменава, че са необходими три-четири години, за да се разбере дали двама човека са един за друг, отново може да подсказва за нежелание за обвързване.
  6. Казва ли, че любовта не е вечна? Ако е така, явно си губите времето!
  7. Виждате ли го как оглежда други жени? Ако е така, той може би е играч.
  8. Родителите му женени ли са и ако да, как описва връзката им? Ако са разведени, имат ли нови партньори? Тези признаци са по-положителни.
  9. Има ли някакви модели за подражание, които смята за пример за добър брак? Това може много да говори за неговата готовност за дълготрайна любов.

Разбиране на мъжете: желае ли да израства?

Следващата стъпка е да разберете дали човек е готов да се развива и да работи върху слабите си страни си. Ако се вглежда в себе си, приема съвети, търси варианти да се подобрява, той показва признаци на работа върху себе си. Дори и да не е най-перфектния в любовта, важното е да има желание да се подобри.

Разбиране на мъжете: Програмата на двама

В самото начало на една връзка може да е много трудно или дори невъзможно да се разбере със сигурност не сте попаднали на играч, които ви прилага триковете си. Някои консултанти предлагат, да не се ограничаваме до срещи само с един мъж. Какво имат предвид и каква е целта?
Нека си го кажем, когато започнем да се срещаме с някого, автоматично превключваме на режим „моногамия“. Спираме да забелязваме всички останали мъже, мислим, говорим и се срещаме с новата ни тръпка. Това понякога ни изиграва много лоша шега, особено ако той се окаже просто сваляч и съответно оставаме разочаровани.
Естествено, не става въпрос за водене на няколко паралелни връзки, а просто за срещи (кафе, кино, разговори). По този начин жената не се привързва толкова бързо и не възлага твърде големи надежди на един мъж, защото не се съсредоточава само върху един човек. Това дава възможност да бъдем по-обективни в преценката си струва ли си да полагаме усилия или не, а също така ни предпазва от това да станем обсебващи и да изглеждаме отчаяни.

Разбиране на мъжете: Доверете се на интуицията си

При разпознаването на мъжете е ключово да  с доверите на интуицията! Тя ясно ви казва кога има смисъл кога си заслужава и кога трябва да си тръгнете, просто й се доверете.

[the_ad id=”1040″]

Източник: https://lovein90days.com/

Facebook
Email

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

За автора
Еми Стоянова

Привет!
Казвам се Емилия и по стечение на обстоятелствата съм създател на този сайт и автор на „Както си го направиш – наръчник за първи срещи“. Казвам по стечение на обстоятелствата, защото вече подминах 30 години и съответно имам известен опит във връзките.

Последно от блога
Последвайте ме
Галерия