Най-силният ни коз в любовта и най-голямата ни грешка

Здравейте 😊

Искам да ви попитам попадали ли сте в следната ситуация: да не харесвате някой много, а той да е луд по вас? И още по-дразнещото да харесвате някой много, а той да не отвръща по-същия начин?

Да, статистиката сочи, че на 99% от хората се е случвало, ЧЕСТИТО на този 1% (ако попадате в него, не четете статията). Към останалите, имам един въпрос.

Някога задавали ли сте си въпроса, защо така се получава?

Аз дълго време не се бях замисляла, но след като забелязах, че не се случва само на мен, а на много хора, реших да отделя малко време и да помисля по въпроса. Отговор има и той е доста лесен, но ние човеците, обичаме все да търсим най-сложния вариант, когато правилният е най-елементарният.

Отговорът се крие, в начина, по който се държим с човека срещу нас.

Представете си една усмихната, позитивна дама, която се радва на живота си, отстоява мнението си, има си приоритети и ценности, но е готова да се забавлява. В живота й се появява някакъв мъж, с който тя не държи да се случи нещо (т.е. него харесва толкова много), как ще се държи тя? Непринудено и естествено, тя няма да си подбира думите, няма да премисля действията си, няма да приема всичко, което той предложи или иска и няма да се съгласява с него, ако има различно мнение. Мъжът усеща, че интересът ви не е много голям и това задейства инстинкта му на ловец (повече за това можете да прочетете в главата „Каква е мъжката природа“ в Наръчника). В негова фикс идея се превръща това да ви спечели, съответно влага много усилия и време. И ако му се дърпате елегантно, това още повече ще го амбицира.
Ето каква е първата тайна на привличането: непринуденото поведение привлича.

Съвсем друга е ситуацията, когато го харесваме много, тогава започваме да се държим супер странно и неестествено – обмисляме всичко в детайли. Всяко наше действие, всяка дума, която казваме, всеки ред, който му пишем. Ставаме много дървени, не сме забавни и естествени, а напротив много сериозни и даже скучни. Подлагаме на дисекция всяка негова дума и действие и търсим скрито послание или знак. Това са пълни глупости, все едно да хвърляте монета, може да налучкате защо казва или прави нещо, а може и не – 50% на 50%. Опитваме се всячески да му се харесаме и той усеща, че не е нужно да положи каквото и да е усилие да ни има. Това автоматично изпарява целия му интерес към нас, даже несъзнателно го дразни и усеща, че може да се държи, както си иска.

Следователно втората тайна на привличането е: премислянето отблъсква.

Всички мъже са привлечени от спонтанни, забавни и усмихнати момичета, който се забавляват, а не от плахи и сковани.
Знам, че е лесно на думи и не толкова лесно на действия, но не е и невъзможно. Затова ето  един много лесен трик , който аз започнах да използвам и ми помага да не се сковавам, а да се държа естествено.
Представете си, че говорите с ваш приятел. Наистина, опитайте да си представите какво бихте казали на ваш приятел, с който се познавате от деца. Това ще ви помогне да не опитвате да отговорите, както смятате за „правилно“, а както ви идва отвътре. Ако се поупражнявате ще видите, че ще успеете 😊 и ви гарантирам, че ще има положителен резултат!

Опитайте! Бих се радвала и да споделите с мен опита си!

[the_ad id=”1040″]

Facebook
Email

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

За автора
Еми Стоянова

Привет!
Казвам се Емилия и по стечение на обстоятелствата съм създател на този сайт и автор на „Както си го направиш – наръчник за първи срещи“. Казвам по стечение на обстоятелствата, защото вече подминах 30 години и съответно имам известен опит във връзките.

Последно от блога
Последвайте ме
Галерия